Sunday, 18 June 2017

Pengalaman Pertama Kali Close Case Bisnes Online Jual Produk Avon


Haha..
Tajuk bukan main. Janji ada tajuk maknanya ada entri baru setelah last entri 13hb haitu.
Haini dah 18hb kan?


Tudiaa...
dah nak masuk 5 hari tak update belog!
Buat kuih raya ke apa? 😅


Takde buat kuih raya pun... saja takde modal nak bebel apa kat sini hehe... ingat nak update resepi mee sanggul kelmarin dulu, tapi tak sempat snap! Sebab dah habis makan time berbuka tu.. resepi tu ikut tekak aku kira sedap lah jugak.. kalau tak sedap dekat tekak dan selera aku, maka aku takkan share kat belog lah..
Korang minat tak mee sanggul? Mee lebar tu mee sanggul ke camna?


Ok. Stop pasal resepi dulu. Ada benda lagi best nak cerita kat korang. Huhu. Tapi macam poyo lah pulak sebab aku just nak bagitau yang aku dah dapat customer beli set barang Avon yang aku jual. Sorang je tapi seronok je rasa.. alhamdulillah.. rezeki dari Allah. Usaha milik kita. Kan?



Screenshot order dari customer.
Aku dapat sms nak order time keja. Haha.. ampunnn... 


Aku pernah jual online barang Avon dulu pada tahun 2012... ada satu blog khas aku buat. Tapi nama blog tu pun aku dah lupa. Password apatah lagi la.. Belog tu aku tulis dalam B.I. sempat la dapat sorang customer wanita beli perfume Women Of Earth sebotol. Aku buat blog tu semasa aku di tempat keja lama (Penang). Bila di tempat keja baru (tempat sekarang ni), aku agak bizi dengan keja sebab dapat bos baru yang selalu tanya pasal keja walaupun dah balik umah... kalau dia tepon aku tak jawab, siaplah esok kena maki dengan dia. Aptb!!! 😣


Ok. Tu semua sejarah. Bos tu pun dah pencen dah. Tapi kami still friend kat FB. Motif? Buang yang keruh ambil yang jernih... tak gitu? 








Alhamdulillah. Tu je nak update. Semoga rezeki kita makin melimpah ruah... amin...


Jom beli barang Avon! thihihi 😆