Tuesday, 12 June 2018

Topup Gas Aircond Sungai Petani


Jumaat lepas balik berbuka puasa di kampung halaman husben. Hari Sabtu dah balik SP. Sebelum balik rumah sewa, kami pergi tengok2 keadaan rumah yang aku beli tu dulu sementara masih cerah. Sejak bulan puasa ni langsung tak jenguk rumah aku tu 😣 


Plan asal kami lepas tengok rumah, kami nak ke Mydin untuk window shopping sementara waktu berbuka. Anak-anak dah request nak makan dekat KFC Bandar Puteri sejak kami tiba di Tol Hutan Kampung lagi. Mydin tu dekat je dengan KFC Bandar Puteri tu je sebab tu nak pergi Mydin tu..


Topup Gas Aircond Sungai Petani


Tapi terpaksa tukar plan pulak last minit..


Sebenarnya dalam perjalanan mendekati Tol SP Utara lagi aircond kereta dah tunjuk tanda-tanda kena topup gas. Tetiba wap @ asap keluar dari tempat sepatutnya aircond keluar tu.. udara dalam kereta pun dah tak sejuk.. terus tutup aircond dan buka tingkap. Lepas tu test lagi sekali buka aircond.. sekali lagi wap keluar.. terus tutup.. Sah kena topup aircond!


Tapi disebabkan hari masih cerah dan memikirkan dah lama tak jenguk rumah, so kami plan pergi jenguk rumah dulu lah.. tahan panas kejap huhuhu.. Lepas tengok rumah, ingat nak servis aircond kereta berdekatan area rumah sahaja. 


Topup Gas Aircond Sungai Petani


Tapi takda lak kedai servis aircond dekat area rumah aku ni.. Kedai servis kereta ada lah.. so lepas google husben bagitau untuk pergi ke kedai servis aircond  di Taman Tunku Haminah.  Bersebelahan kedai barang elektrik & elektronik Panasonic.. sederet dengan Maybank Taman Tunku Haminah.. Bila sampai masa tu jam baru pukul 5.45 petang. Ada sebijik kereta tengah servis aircond. Kereta kami siap pukul 6.15 petang. Alhamdulillah tak banyak pun kena bayar. Syukur.


Kami terpaksa cancell plan untuk ke Mydin sebab sudah hampir waktu berbuka. Paham2 jelah berbuka di KFC.. orang mesti ramai.. so lepas dah settle kereta ni terus kami pergi KFC Bandar Puteri.


Kos Topup Gas Aircond 
RM70


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...